duminică, 19 martie 2017


 FILM CRESTIN ORTODOX DE EXCEPTIE ,, PRIN CE SUNT VII OAMENII,,


Filmul rusesc „Prin ce sunt vii oamenii” este o frumoasa ecranizare după o povestire a marelui  scriitor  rus Lev Tolstoi
, in care se dezvaluie adevarata viata de la tara traita de taranul crestin ortodox, cu problemele si lipsurile ei.  Este un film despre ,, fapte ,, si ,, pilde ,,.

Raportat la morala crestina, acest film este o descriere autentica  a atitudinii crestinului pus in fata marelor provocari. 
 
 ******

 
 Tineretea este a adolescentilor, caci tuturor ne pare ca noi stim cel mai bine ce facem si cum facem in acesti ani. Asa este, tineretea ne da ,, aripi,,, toti suntem in cautarea marii iubiri visate odata...

Nu ne mai pasa ce zic altii, chiar si  cei mai buni prieteni sau parintii, caci stim noi ce e ai bine pentru noi, nu ?

Trecem prin iubiri mari, apoi prin dezamagiri si facem multe greseli. Si gresim foarte mult, astfel incat platim pentru tot restul vietii ...

 
Si una din cea mai teribila gresala este avortul.
  

   Sunt sigura ca nimeni nu realizeaza in acele momente ce anume face. Orice trece prin capul nostru, numai la CRIMA nu ne gandim. Ciudat ca in acele momente chiar nici nu ne mustra constiinta. Sau daca mustra, acest lucru e de abia sesizabil.

Insa odata cu trecerea anilor, cand totul se naruie in jurul tau, te intrebi ,, oare de ce toate acestea ? ,,

Dragostea dintre soti dispare, probleme la servici in permanenta, lipsa de bani, trupul se imbolnaveste, iar uneori - chiar si mintea.

Da, toate se platesc, fie aici, pe pamant cat traim, fie- in suferintele de dupa ce trece trupul in nefiinta. Asa zic Sfintii Parinti, care puteau stravedea cu duhul lor atat Cerul, cat si iadul. Iar suferintele pentru aceste crime infricosatoare sunt de neindurat si pe vecie- acolo, in iad.

Tot Sfintii Parinti ne dau sfaturi folositoare, precum ca pocainta adanca si plansul pot aduce mila Domnului asupra noastra.


Insa fara o viata curata, sfanta si multe fapte de milostenie, pocainta si rugaciunea este degeaba. 

Si iarasi, toate faptele bune fara de pocainta din aduncul sufletului si rugaciune- sunt in zadar.

LUMINA ORTODOXIEI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu